Molenmaker Techniek BV
Wagenmakersstraat 14
8601 VA Sneek
tel: 0515 43 42 26
fax: 0515 43 97 17
mob: 06-13820661
info@molenmaker-techniek.nl
corner

2019:

 

Als Sneeker bedrijf staan wij op het Werkfestival Sneek! Vandaar dat wij op zaterdag 28 september de deuren openen van onze organisatie! Kom jij langs tussen 13.00 - 16.00 uur voor een kijkje achter de schermen?
Tot de 28e! Wil je nog meer info? Ga dan naar www.werkfestivalsneek.nl

2017:

Nieuwbouw

 

Met het oog op de toekomst heeft Molenmaker Techniek een nieuw pand laten bouwen. Het pand is in het voorjaar van 2017 is opgeleverd, en bestaat uit een bedrijfshal 2450 m² waarin wij kunnen hijsen tot 50 [ton] en kantoorruimte van 400 m². Het nieuwe pand bevindt zich naast het huidige en is geadresseerd onder Wagenmakerstraat 12 te Sneek.

 

 

 

 

2017:

 

 

Molenmaker Techniek heeft het certificaat ISO 9001:2015 behaald.

 

 

2016:

 

TECHNICS4U GESLAAGD!

 

Zaterdag 19 maart was Molenmaker Techniek één van de deelnemende bedrijven van de techniekmanifestatie Technics4U. Doel van dit project is om leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs enthousiast te maken voor techniek.

Bij binnenkomst konden de leerlingen, ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s genieten van een bekertje fris, koffie of thee en een heerlijk plakje cake. Tegelijkertijd werd door middel van een presentatie kort uitgelegd wat MTS doet.

De leerlingen konden meedoen aan een quiz met als hoofdprijs een I-PAD.

De vragen die moesten worden beantwoord waren terug te vinden op verschillende locaties in het bedrijf.

        

 

 

 

In de werkplaats werden diverse demonstraties gegeven. Zo konden de leerlingen o.a. een sleutelhanger maken op de freesbank, een cilinder van een bruginstallatie in- en uit laten bewegen en lassen. Ook konden ze zien hoe leidingwerk automatisch gebogen wordt, hoe een draaibank en freesbank werkt en op welke manier de hydraulische installaties op de engineeringsafdeling worden ontworpen. Deskundig personeel stond paraat om alle vragen te beantwoorden.

 

 

 

 

Bij vertrek konden de leerlingen hun waardebon verzilveren voor een stuk gereedschap waarmee zij hun gereedschapskistje konden vullen.

Aan het einde van de middag konden wij terugkijken op een zeer geslaagde dag met rond de 150 bezoekers.

De vragen uit de quiz waren over het algemeen vrij goed gemaakt alleen had niemand het juiste gewicht van het stalen manifoldblok geraden.

Degene met de meest goede antwoorden, en die het dichtst bij het gewicht zat was Erik Hekstra uit groep 7 van basisschool de Vuurvlinder uit Sneek.

 

 

Dinsdag 29 maart kreeg Erik, uit handen van mevrouw Molenmaker, de I-PAD uitgereikt.

 

Bekijk hier de vragen en antwoorden van de quiz.

 

 

 

2015:

 

 

Bekijk hier onze nieuwsbrief!

 

 

Per 1 december 2015 zijn wij distributeur van luchtgedreven pompen van Heypac. www.heypac.com.

 

 

 

 

 

10 Jaar Molenmaker Techniek B.V.

 

 

Dit jaar bestaat Molenmaker Techniek B.V. 10 jaar! Gestart in 2005 met vier personen op de Schoenmakersstraat, inmiddels uitgegroeid tot 24 werknemers en sinds 2011 gevestigd op de Wagenmakersstraat in Sneek. 

 

 

 

 

VCA ** certificaat verlengd

 

Op 28 september 2015 is ons certificaat VCA** verlengd voor de periode van 3 jaar.

Het veiligheidsbeheerssysteem is van toepassing op het maken en onderhouden van hydraulische systemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

2014:

 

Oefening: persoon te water vanaf Oosterscheldekering


 

Neeltje Jans, 10 september 2014
 

De KNRM oefent voor alle voorkomende taken die de redders tijdens reddingsacties tegen kunnen komen. Dus ook voor de mogelijkheid dat er een persoon te water raakt vanaf de Oosterscheldekering.

De oefening werd gehouden in samenwerking met een onderhoudsploeg van Molenmaker techniek, Hillebrand staalbouw, Rijkswaterstaat en de strand-reddingsbrigade. De onderhoudsmedewerkers verzorgen onderhoud aan de hydraulische installatie en de staalconstructies die in de Oosterscheldekering zitten verwerkt. Deze medewerkers zijn dagelijks op de kering aan het werk op 16 meter hoogte en de mogelijkheid om vanaf die plaats te water te raken is dan ook een realistisch scenario.

Niet alleen voor de onderhoudsmedewerkers maar ook voor de reddingbootbemanning een zeer nuttige oefening. Onder de kering door staan zeer sterke grillige stromingen waarvan erg moeilijk te bepalen is waar ze een drenkeling heen voeren. Vandaar dat het niet met een echt slachtoffer maar met een oefenpop is uitgeprobeerd.

Uiteindelijk is de pop met opgeblazen reddingsvest maar heel even onder water getrokken. Een echt slachtoffer zonder overlevingspak en (opgeblazen) reddingsvest zou dit hoogstwaarschijnlijk niet overleeft hebben. Na enkele minuten zoeken werd de pop verstrikt aan de reddingslijn terug gevonden.

 

 

Slachtoffer wordt aan boord gehaald

 

 

Nieuwe freesbank

 

In april 2014 is er een nieuwe 5-assige freesbank in gebruik genomen.  ⇒ NIEUWE FREESBANK

 


 

Op 11 februari 2014 is Molenmaker Techniek opnieuw getoetst voor het certificaat NEN-EN-ISO 9001:2008. Tot onze vreugde kunnen wij vermelden dat het certificaat voor 3 jaar is verlengd.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2013:

 

Nieuwe draaibank

 

Geminis GHT7 G4-1500 x 12000 in gebruik genomen.

In januari 2013 is de nieuwe draaibank Geminis is gebruik genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

2012:

 

VCA ** certificaat behaald.

Op 30 november 2012 heeft Molenmaker Techniek het certificaat VCA** behaald.

Het veiligheidsbeheerssysteem is van toepassing op het maken en onderhouden van hydraulische systemen.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Anayak HVM 6000 in gebruik genomen

Nadat Molenmaker Techniek in januari een bedfreesbank (inclusief een 4de as en draaitafel (1200 x 1200 mm)) heeft aangeschaft, is het dan zover. Na een uitgebreide renovatie en opknapbeurt hebben we de bedfreesbank in gebruik genomen. Deze CNC gestuurde freesbank biedt de mogelijkheid om zeer grote werkstukken in eigen huis te fabriceren.

 

Bedfreesbank

 

 


 

2011:

 

Molenmaker Techniek  scoort groot werk op de Oosterscheldekering.

 

In combinatie met Konstruktiebedrijf Hillebrand uit Middelburg heeft MTS het vervangen van de cilinderafdichtingen en het reviseren van de pompen van de Oosterscheldekering gegund gekregen. De opdrachtgever is Rijkswaterstaat district Zeeland. Het project duurt tot eind 2016.

Meer informatie vind u op de pagina Projecten.


 

Molenmaker Techniek heeft het certificaat ISO 9001:2008 behaald.

 

 Logo ISO 9001:2008

 


Nieuw bedrijfspand

 

In de zomer van 2011 hebben wij ons nieuwe bedrijfspand aan de Wagenmakersstraat in gebruik genomen. Het pand heeft een oppervlakte van 4800 m2 waarvan 3000 m2 productieruimte en 1800 m2 magazijn en kantoorruimte. 

 

Nieuwe pand

 

                                                                     Nieuwe pand

 

2010:

 

Op 1 juni 2010 heeft mevrouw C. Molenmaker de eerste paal geslagen als start voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand aan de Wagenmakersstraat 14 op industrieterrein de Hemmen A7-II te Sneek.

 

Eerste paal nieuwe pand

MTS is op de huidige locatie aan de Schoenmakersstraat uit de jas gegroeid waardoor besloten is om een nieuw pand te laten bouwen.