Molenmaker Techniek BV
Wagenmakersstraat 14
8601 VA Sneek
tel: 0515 43 42 26
fax: 0515 43 97 17
mob: 06-13820661
info@molenmaker-techniek.nl
corner

Naam :Spieringbrug
Plaats :Muiden
Omschrijving :

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft de provincie Noord-Holland een nieuwe brug aangelegd over de Vecht bij Muiden: de Spieringbrug. Het lokale verkeer wordt van het doorgaande verkeer over de A1 gescheiden. De lokale wegen van en naar Muiden en Weesp worden aangepast. De nieuwe brug sluit in sfeer en belevingswaarde aan op de bestaande sluis en het slot, maar heeft wel een eigentijds karakter. Er is gekozen voor een mechanisme dat bestaat uit twee stalen armen in de vorm van een driehoek met uitvergrote hydraulische cilinders. Het randprofiel hiervan lijkt op een gespannen spier. Het val van het beweegbare deel heeft een composiet dek. Dit dek wordt ingeklemd tussen twee stalen hefliggers, waarin de draaipunten voor het bewegen zijn opgenomen. Deze draaipunten nemen ook de remkrachten op. 
Wachtende weggebruikers hoeven zich niet te vervelen, omdat bij openstand de onderkant van het brugdek een gedicht over de Vecht laat zien.

Wij hebben van Jansen en Venneboer opdracht gekregen voor engineering van de hydraulische installatie van deze brug. Combinatie K. Dekker B.V. – Ooms Construction B.V. heeft dit project geleidt.

 

 

 

 


 
«   »